joi, 16 aprilie 2009

Spring made in U.E.

A venit primăvara cu fel de fel de "izuri" proaspete(sau nu).....pe strada unde locuiesc (mai precis, strada cimitirului) parfumul minunat al pomilor înfloriţi(care ma fac pe mine să strănut-ceapa mamii ei de alergie), se confundă uşor printre mirosurile de pet-uri proaspăt arse, soluţie de curăţat covoare, vopsea, cozonaci uitaţi prea mult în cuptor de gospodine etc.
E Săptămâna Patimilor, timp de post şi rugăciune,cel puţin în teorie, căci dragele mele vecine(una mai sictirită ca alta) se complimentează şi se blesteamă peste gard (ca Voronin cu Liberalii-apropo, TOATĂ SUSŢINEREA PENTRU LIBERALII DIN R. MOLDOVA) de se sperie şi Cel de Sus. Să nu te pună cumva păcatul să intri în conversaţia lor, că rişti să primeşti nu numai "toate cele bune", ci şi vreo cratiţă aruncată după tine.
Peisajul e splendid: de te uiţi în stânga vezi monumentalele cruci de marmură din cimitir,(asta dacă nu trece între timp pe drum un tractor care cufundă totul într-un nor de praf exact ca în desene animate). De te uiţi în dreapta.....ei aici e altă poveste: izmene fluturând pe sârmă la uscat, câte o poartă sau un gard vopsit de curând...şi câte o coadă de mătură fluturând chipurile a treabă, printr-o ogradă......într-un cuvânt: pregătiri de Paşti!

3 comentarii:

  1. bravo pentru articolul asta ai un piciorush de crevete:)

    RăspundețiȘtergere
  2. mulţumesc, dar încă e post:)).....dacă îmi oferi picioruşu" ăla de crevete duminică, îl accept cu plăcere!;)

    RăspundețiȘtergere
  3. deci e f tare descrierea :)) keep goin' k ai talent la de astea ;)

    RăspundețiȘtergere