duminică, 19 aprilie 2009

Slujba de Înviere

Stau în dilemă....să scriu ca de obicei partea amuzantă şi ironică a lucrurilor sau să mă bazez pe partea spirituală(?). O să încerc să le îmbin(văd ce-mi mai amintesc, că dormeam cu ochii deschişi).
Turma Domnului(anume cei care au binevoit a merge la biserică şi nu a petrece în barul de alături) , se întindea în toată curtea bisericii, căci în biserică nici o şansă să poată intra. Vedem o grupare de vreo 5 boxe mari-ne gândim că poate au reuşit să achiziţioneze o staţie nouă. Se aude "mă cine a aprins-o? dă-o la mine"(era unul dintre preoţi, care uitase probabil că e pornită staţia sau probabil nu se aştepta ca aceasta să funcţioneze-de altfel a fost singura izbucnire de sunet adevărat din toată slujba; restul s-a auzit în şoaptă). La ce se referea, încă n-am aflat...
Să trec un pic la partea spirituală (că doar ma cheamă Ghost= spirit): după împărţirea Luminii (lumină care anul acesta a venit direct de la Ierusalim), şi citirea din Evanghelie, toată lumea(cu voce ca pt operă sau nu) a cântat din toată inima Hristos a înviat! Am uitat şi de frig şi de somn. Curtea bisericii era luminată de sute de scântei mişcătoare ce mai apoi au înconjurat biserica cîntând în continuare imnul Învierii Domnului. Cei pe care i-au mai ţinut puterile, au rămas în continuare la slujbă(nu e şi cazul meu) iar ceilalţi au fost să le aprindă şi celor care se odihnesc în cimitir o lumânare, ca mai apoi să se îndrepte spre casă, să ciocnească câteva ouă roşii şi să spună 'HRISTOS A ÎNVIAT!'.

2 comentarii:

  1. cred că slujba de Înviere la care am fost eu seamănă destul de mult cu cea despre care vorbeşti mai sus :))

    RăspundețiȘtergere